mandag 12. juli 2010

Vintertid = Hillsong konferanse




Vi skriver 12. juli 2010, og har nettopp passert ettårsdagen for vårt opphold her i Australia. Utrolig å tenke på at det allerede er et helt år siden vi forlot trygge, gode Norge. Og ikke fritt for at vi lengter litt hjem. Men vi har det bra alle sammen.
Det er vinter her i Sydney, noe som betyr kalde dager, spesielt morgen og kveld. Det kjipe med den australske vinteren er at det er nesten like kaldt inne som ute. På grunn av ingen isolasjon i husene her er det nærmest umulig å få varmet opp også. Men en 15-20 telys hver kveld hjelper litt. Men på gode dager kommer temperaturen likevel opp mot 20 grader, og kalde nordmenn kan krype ut av huset og tine litt i sola.
Juli her på Hillsong betyr EN ting; Den store, årlige Hillsong konferansen. 5.-9. juli gikk den av stabelen på Acer Arena, som er en del av det store OL anlegget her i Sydney. ca 21.000 deltagere, og 4500 frivillige gjorde uka til en uforglemmelig opplevelse. Har du ikke opplevd noe slikt tidligere, vil jeg på det varmeste anbefale en tur. Stemningen var elektrisk, og arenaen var full av smilende mennesker som var samlet for å prise Gud, og for å få en ny åpenbaring av Han.
Både Tore og jeg var med som frivillige, mens ungene deltok på barnekonferansen som går parallelt. Da lørdag morgen kom, var vi alle fryktelig slitne, men alle sammen enige om at det hadde vært en fantastisk uke.
Om et par uker er vi i gang med vårt andre år på college her nede. Det skal bli spennende og utfordrende å ta et steg videre både i kunnskap og ansvar. Jeg skal ta over ansvaret for college delen av koret i kirka søndags morgen. Det blir nok både spennende og utfordrende. Og Tore skal fortsette sitt Master studie, og starter arbeidet med masteroppgaven.
Vi ønsker dere alle en fortsatt god sommer!
Vi blir forresten veldig glade om dere sender oss en melding en gang i blant og forteller litt om livet der hjemme.
Store, varme klemmer til dere alle!

2 kommentarer:

  1. Hei! Du så kanskje ikke at jeg la igjen en liten kommentar i forige innlegg. Men jeg er ei jente på 20 år som har både en sønn og en samboer. Vi vil gjerne flytte til Australia og vi har snakket litt om å søke om å jobbe der i ett år begge to. Hva gjorde at dere flyttet dit?

    SvarSlett
  2. Hei Benedicte.

    Håper du får lese dette svaret. Så utrolig spennende at dere tenker på et år her i Australia. Det blir helt sikkert ett minnerikt år. Var det sånn å forstå at du tenkte å studere litt, mens kjæresten jobbet? I tilfelle er det relativt enkelt med visum. Han vil få et "dependent-visum" på grunnlag av ditt student visum. Det gir han lov til å jobbe inntil 20 timer i uka. Du har den samme muligheten. Men om dere tenker å bare jobbe, er det i tilfelle et annerledes visum dere trenger. Det er visst noe som heter working-holiday-visa som man kan få dersom man er under 30 eller noe sånn. Da kan dere jobbe full tid, men bare oppholde dere 6 måneder på samme plass.
    Når alt det er sagt, er Ausatralia et interessant land. Mye flott å se på, og mange hyggelige mennesker. Det er høy standard på det meste her (utenom internett :O) og derfor også relativt dyrt å bo her. Men jeg vil absolutt anbefale det!
    Vi flyttet hit fordi vi hadde lyst på en family adventure og så ville vi gjerne gå på Hillsongs bibel college.
    Lone

    SvarSlett