fredag 31. juli 2009

Skolestart


I dag var vi en liten tur "hjemom". Det føltes i alle fall sånn i det øyeblikket vi tok steget innenfor dørene på IKEA :O) Både Tore og jeg hadde en følelse av å vandre rundt i en viss bygning på Forus, eneste forskjellen var at prisene var oppgitt i $. Vi traff til og med ei norsk dame i butikken, og det viste seg at hun også var en del av Hillsong Church. Ganske kult!
Vel, vi var altså på IKEA for å handle inn litt basic småting til vårt første eget hjem her i Australia. I morgen, lørdag, er den store dagen. Da flytter vi inn i 16 Martens Cct, i Kellyville. Vi gleder oss kjempemasse. Det skal bli godt å ikke lenger bo i kofferter. Vi fikk melding om at vi skulle få leie huset for ca en uke siden, og siden da har vi opplevd en fantastisk velsignelse gjennom flere ulike folk fra kirka som har gitt oss diverse ting og møbler til huset. Det eneste vi har treng å kjøpe så langt er en vaskemasin og ei seng, i tillegg til diverse smånips. Gud er god, alltid!

Ellers har den siste uka vært full av skole for oss alle fire. Tore begynte sin intensiv-uke mandag, og hadde da forelesninger mandag-torsdag fra klokka 09.00-17.00, nede i sentrum. Jeg har også hatt intensiv denne uka, men bare tre dager. Men det aller mest spennende var skolestart for våre to fantastiske engler, Synne og Benjamin. Tirsdag 28. juli startet de i kindi og 4. klasse på Beaumont Hills public school. De har blitt tatt imot på en fantastisk måte av både rektor, lærere og elever. Skoledagen er litt annerledes her enn hjemme i Norge. Den største forskjellen er at alle elevene må gå i skoleuniform. Benjamin og Synne synes det var litt rart til å begynne med, men jeg tror allerede de begynner å bli skikkelig stolte av uniformene sine. Skoledagen starter klokka 08.55 og varer til 02.55 for alle elevene, så det er lange dager for en liten tass som aldri har prøvd skole før. Benjamin har vært heldig og fått en egen lærer som hjelper han nå i begynnelsen til han kommer gosdt i gang med rutiner og språk. Første dagen da jeg forlot han, så han litt forkommen ut, men allerede etter fire dager, ser både vi som foreldre, og lærerne stor fremgang.

Synne stortrives på skolen. Hun har allerede fått flere venninner, og hun klarer seg så godt med språket at hun følger mesteparten av undervisningen sammen med klassen. Hun er kjempe ivrig, og legger seg tidlig hver kveld, for da blir det fortere morgen, og hun kan komme tilbake på skolen.
Vi er utrolig takknemlig for at skolestarten har gått så fantastisk for oss alle fire, og takker for alle dere som husker på oss der hjemme :O)

3 kommentarer:

  1. Kjekt å endelig ha mulighet til å lese litt i bloggen deres. Så stolte barna så ut på det første bildet, spesielt Benjamin. Vi er akkurat ferdige med ferien og jeg begynnte på jobb i dag. Men ellers er det lite nytt her hjemme. Hverdag er hverdag. Fantastisk å høre at alt har ordnet seg for dere med et godt hus og alt dere trenger. Håper dere legger ut bilder. Tenker mye på dere. Klem Lene

    SvarSlett
  2. Hei på dere!
    Veldig kjekt å se at ting legger seg til rette for dere. Vi har tenkt masse på dere. Det gir oss mange assosiasjoner og gode minner når vi ser bildene og det dere skriver. Lykke til videre. Send meg ditt nye telefonnummer, Tore:)

    SvarSlett
  3. Det var kjekt å se bilde av deg Benjamin. kossen går det på den nye skolen?
    hilsen Tim

    SvarSlett